Η Διαδικτυακή Συμβουλευτική είναι μια εμπιστευτική διαδικασία ανάμεσα στον ψυχολόγο και το θεραπευόμενο, κατά την οποία ο ψυχολόγος προσφέρει τις επιστημονικές του υπηρεσίες, βάσει των σπουδών και των ειδικών γνώσεων του.

Η διαδικασία παροχής υπηρεσιών Διαδικτυακής Συμβουλευτικής διέπεται από τις αρχές της ISMHO (International Society for Mental Health On Line) και ο Συμβουλευτικός ψυχολόγος / θεραπευτής δεσμεύεται από το απόρρητο και την δεοντολογία του επαγγέλματος του.

 

  Η Συμβουλευτική μέσω διαδικτύου είναι μια αναγνωρισμένη και αποδεκτή μορφή θεραπευτικής παρέμβασης, η οποία έχει εξίσου υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και αποτελέσματα σε σχέση με την συμβατική Συμβουλευτική. Σήμερα, ένας μεγάλος αριθμός ατόμων κάθε ηλικίας χρησιμοποιεί τακτικά το skype για τη θεραπεία του και τη δουλειά με τον εαυτό του (προσωπική ανάπτυξη).

  Απευθύνεται κυρίως, σε πρόσωπα που δεν θέλουν να σπαταλούν χρόνο και χρήματα στις μετακινήσεις ή αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα ή κατοικούν σε απομακρυσμένες περιοχές.

  Άλλοι, πάλι, υποφέρουν από φοβίες, κρίσεις πανικού ή κατάθλιψη και αδυνατούν να μετακινηθούν. Σε αυτές τις περιπτώσεις η ψυχολογική υποστήριξη εξ αποστάσεως είναι η εναλλακτική λύση.

 

 Η Συμβουλευτική μέσω διαδικτύου (skype) απευθύνεται κυρίως σε όσους:

     Ζουν σε μέρη όπου η πρόσβαση σε ψυχολόγο μπορεί να είναι πρακτικά δύσκολη (μικρό νησί ή  μακρινό χωριό).

  • Ταξιδεύουν συχνά (π.χ. ναυτικοί)
  • Ζουν σε άλλη χώρα ή πόλη (π.χ. φοιτητές)

  Σε κάθε περίπτωση, έστω και για μια φορά, είναι καλό να συναντηθεί ο/η θεραπευόμενος/η με τον θεραπευτή στο χώρο του γραφείου.

  Το Skype είναι ένα δωρεάν, απλό και κυρίως πολύ ασφαλές πρόγραμμα που σας επιτρέπει να πραγματοποιείτε δωρεάν κλήσεις σε οποιοδήποτε σημείο στον κόσμο.

 Μπορείτε να το κατεβάσετε δωρεάν από τον ακόλουθο σύνδεσμο:

https://www.skype.com/el/get-skype/download-skype-for-desktop/