Πρόκειται για ένα εργαστήριο, το οποίο παρουσιάστηκε πρώτη φορά το 1962 από τον κλινικό ψυχολόγο Dr. Thomas Gordon, και έχει αναγνωριστεί διεθνώς ως η πρώτη εκπαίδευση για γονείς με βάση τις δεξιότητες επικοινωνίας.

Το εργαστήριο έχει διδαχθεί σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο γονείς σε 43 χώρες, ενώ το σχετικό βιβλίο «Parent Effectiveness Training» ή αλλιώς «Τα Μυστικά του Αποτελεσματικού  Γονέα» έχει πουλήσει πάνω από 4 εκ. αντίτυπα σε 33 γλώσσες.

 

Στόχος του εργαστηρίου είναι να εφοδιάσει τους γονείς με τις απαραίτητες δεξιότητες, ώστε να αναθρέψουν τα παιδιά τους με τρόπο που θα προάγει το αίσθημα της υπευθυνότητας, της αυτονομίας, της συνεργασίας, του σεβασμό και της αυτοπειθαρχίας.

 

Ο γονέας επιτυγχάνει τα παραπάνω, όχι με αυταρχικό ή υποχωρητικό τρόπο αλλά με την καλλιέργεια των έμφυτων θετικών στοιχείων που κάθε άνθρωπος έχει. Καθώς η σχέση γονέα-παιδιού είναι ορόσημο για τη μετέπειτα ζωή του παιδιού, η κατάκτηση των δεξιοτήτων αυτών βοηθούν στη δημιουργία μιας ουσιαστικής και αρμονικής σχέσης και θα γίνει θεμέλιος λίθος για την διαμόρφωση της προσωπικότητας του παιδιού.

 

Η επιτυχία του εργαστηρίου οφείλεται κυρίως στο ότι δεν στοχεύει απλώς να μεταδώσει κάποιες θεωρητικές γνώσεις, σε αντίθεση με τις παραδοσιακές σχολές γονέων, αλλά βασίζεται, κυρίως, στην πρακτική εκμάθηση των δεξιοτήτων εκείνων, οι οποίες θα φέρουν άμεσα, πρακτικά και εμφανή αποτελέσματα στα καθημερινά προβλήματα της οικογένειας.

 

Το εργαστήριο είναι βιωματικό και εκτός από διαλέξεις μικρού μήκους, δίνει ιδιαίτερη έμφαση σε πρακτικές ασκήσεις, παιχνίδια ρόλων (role plays), συζητήσεις και ανταλλαγές απόψεων και εμπειριών.

 

 

Στο Εργαστήριο του «Αποτελεσματικού Γονέα» θα μάθετε:

 • Πώς να προλαβαίνω πιθανές συγκρούσεις με τις δεξιότητες πρόληψης.
 • Πώς να διευκολύνω το παιδί μου να λύνει τα προβλήματά του αποτελεσματικά, χωρίς να γίνομαι παρεμβατικός και κουραστικός.
 • Πώς να διεκδικώ τις ανάγκες μου όταν παρεμποδίζονται από την συμπεριφορά του παιδιού μου, χωρίς να διακινδυνεύω την σχέση μου μαζί του.
 • Πώς να χειρίζομαι τις συγκρούσεις αξιών με ηρεμία, σεβασμό και ευαισθησία.
 • Πώς να διευθετώ τις συγκρούσεις αναγκών, όταν προκύπτουν, με ισότιμο και δημοκρατικό τρόπο ώστε να μην υπάρχουν ηττημένοι.
 • Πώς να δημιουργήσω μια ουσιαστική και αρμονική σχέση με το παιδί μου.

 

Κόστος συμμετοχής: 230 € για ένα γονέα
380 € για το ζευγάρι

 

  (Στις ανωτέρω τιμές συμπεριλαμβάνεται το απαραίτητο έντυπο υλικό: το βιβλίο «τα Μυστικά του Αποτελεσματικού Γονέα» και το Εγχειρίδιο Ασκήσεων 100 σελίδων)

   

  Έναρξη: Σάββατο 4/5/19  & Δευτέρα 6/5/19
  Ημ. διεξαγωγής: Πρωινή ομάδα: κάθε Σάββατο στις 10.00
   Απογευματινή ομάδα: κάθε Δευτέρα στις 18.00
  Διάρκεια: 30 ώρες  (10 συναντήσεις)
  Ώρα: Πρωινή ομάδα:  10:00-13:00
  Απογευματινή ομάδα:     18:00-21:00
  Χώρος Διεξαγωγής: Ροδοκανάκη  33, 5ος όροφος, Χίος


  Εισηγητής:
  Κουκούλης Μανώλης, Συμβουλευτικός Ψυχολόγος Μsc

   

  Μετά την ολοκλήρωση του Εργαστηρίου χορηγείται πιστοποιητικό συμμετοχής.