Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Πρώτη Γνωριμία

Μάνος Κουκούλης - Συμβουλευτικός ψυχολόγος MSc

Μανώλης Κουκούλης

Συμβουλευτικός Ψυχολόγος MSc

Ο Μανώλης Κουκούλης είναι απόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης με μεταπτυχιακές σπουδές (Μaster of Science) στη Συμβουλευτική Ψυχολογία στο Keele University (UK). Έχει εκπαιδευθεί στην Προσωπο-κεντρική (Master of Science, Κeele University) και στη Γνωσιακή - Αναλυτική συμβουλευτική / ψυχοθεραπεία στο Ιατρικό Ψυχοθεραπευτικό Κέντρο Θεσσαλονίκης και από το 2009 προσφέρει υπηρεσίες συμβουλευτικής και ψυχοθεραπείας στο ιδιωτικό του γραφείο στην Χίο.

Ειδικότερα, ασχολείται ψυχοθεραπευτικά με τις φοβίες και τις κρίσεις πανικού, την κατάθλιψη, το αίσθημα του άγχους και τις αγχώδεις διαταραχές, τις διαταραχές διάθεσης, τις διαταραχές διατροφής, τα προβλήματα διάθεσης, αυτοεκτίμησης, τους ψυχαναγκασμούς - καταναγκασμούς, τα προβλήματα συμπεριφοράς παιδιών και εφήβων καθώς και τη συμβουλευτική της οικογένειας σε χρόνια προβλήματα και καταστάσεις κρίσης και τα προβλήματα συζυγικών - συντροφικών σχέσεων. Έχει εκπαιδευτεί στο μοντέλο του Αποτελεσματικού Γονέα σύμφωνα με το διεθνές αναγνωρισμένο μοντέλο του Thomas Gordon και εκπαιδεύει γονείς μέσα από ομάδες.

Στο παρελθόν εργάστηκε ως διευθυντής Μαθητικής Στέγης Καρδαμύλων – Στέγη Παιδείας και Πολιτισμού (ξενώνας κλειστής φιλοξενίας παιδιών και εφήβων απ’ όλη την Ελλάδα) του Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος», στους Γιατρούς του Κόσμου στο παράρτημα της Ελλάδας αλλά και ως εθελοντής ψυχολόγος στο Σύλλογο Καρκινοπαθών Χίου.

«Συνεργάζεται με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα (παράρτημα της Χίου) καθώς υποστηρίζει ψυχολογικά και συμβουλευτικά το προσωπικό της συγκεκριμένης δομής.» Από το 2017 είναι Πρόεδρος του Συλλόγου Ψυχολόγων Χίου και εκπαιδεύεται στη οικογενειακή θεραπεία και θεραπεία ζεύγους (συστημική προσέγγιση).